donderdag, 22. mei 2008 - 9:04

SP: 'CBR moet rijlessen betalen bij lange wachttijd examen'

Groningen

De SP eist van verkeersminister Eurlings dat hij een maximale wachttijd invoert voor het praktijkexamen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Indien het CBR deze wachttijd niet haalt, dient de leerling wekelijks een gratis rijles aangeboden te krijgen.

SP-Kamerlid Emile Roemer: 'Op deze manier wordt de leerling in ieder geval niet financieel de dupe van de lange wachttijden bij de exameninstantie.'

Volgens het SP-kamerlid heeft het CBR al jaren problemen om rijlessers op tijd te laten afrijden. De wachttijden kunnen oplopen tot ver boven het streefgetal van zes weken. De planning van een examen door rijscholen voor leerlingen is hierdoor zeer lastig.

Minister Eurlings wil dat het CBR streeft naar kortere wachttijden, maar verbindt hier geen enkele sanctie aan. Roemer: 'Leerlingen moeten wel blijven oefenen, ook als het examen veel later is dan gepland. Dit kost hen soms honderden euro's extra. Voor mensen krap bij kas - zoals jongeren met een bijbaantje - is dat nauwelijks op te brengen.'

Het Kamerlid wil dat het CBR daarom de garantie geeft dat iedereen binnen zes weken op examen kan komen. Indien het CBR dit niet nakomt, dient het 40 euro per week te betalen aan de leerling zodat deze elke week een extra rijles kan nemen.
Provincie:
Tag(s):