maandag, 6. oktober 2008 - 9:34

SP, GroenLinks en PvdA willen einde aan stank OBS Karrepad

Groningen

De gemeenteraadsfracties van SP, GroenLinks en PvdA willen van het college van Burgemeester en Wethouders weten wat zij gaan doen aan de problemen met het binnenklimaat en geluidsoverlast op OBS Karrepad. Vanaf de opening van het nieuwe schoolgebouw van OBS Karrepad aan de Molukkenstraat in 2005 zijn er al klachten over de onfrisse lucht en geluidsoverlast in het gebouw.

Nu, drie jaar later, hebben leerlingen en leerkrachten nog steeds last van tocht als de ramen openstaan, regen die naar binnen regent als de luikjes boven de ramen openstaan en onfrisse lucht die in het lokaal blijft, omdat de ventilatieroosters niet werken en vol stof zitten. Het geluid van een doorgetrokken toilet op een van de verdiepingen leidt af en door de dunne wandjes tussen de lokalen, kan de les van de andere klas letterlijk gevolgd worden.

Ria Rademaker, SP-gemeenteraadslid: 'Dit is een slecht schoolgebouw. De onfrisse lucht zorgt ervoor dat leerlingen en leerkrachten hoofdpijn krijgen en de kinderen zich slechter kunnen concentreren en eerder moe worden. De geluidsoverlast verstoort het lesgeven voor de leerlingen en de leerkrachten. Een schoolgebouw hoort gewoon goed te zijn.'

De drie raadsfracties willen daarom ook weten van het college van Burgemeester en Wethouders wat zij gaat doen aan deze klachten en hoe deze klachten zijn ontstaan. SP, GroenLinks en de PvdA vinden dat deze problemen zo snel mogelijk opgelost moeten worden in het belang van de kinderen en de leerkrachten.
Provincie:
Tag(s):