zondag, 20. april 2008 - 20:32

SP opent meldpunt mistanden Glen Mills

Wezep

SP-Kamerlid Krista van Velzen heeft samen met oud Glen Mills coach Susanne Broekhuijs vrijdag een digitaal meldpunt geopend voor (oud-)studenten, ouders en medewerkers van de Glen Mills School. Zij doet dat in reactie op persoonlijke verhalen van verschillende (oud-)studenten en (oud-)medewerkers over misstanden op het internaat.

Van Velzen: 'Het beeld dat zij schetsen van de wijze waarop er op deze school met jongeren en personeel wordt omgegaan is ontluisterend. Studenten en medewerkers vertellen mij dat in tegenstelling tot wat minister Rouvoet zegt, jongens niet alleen tegen de muur gezet en vastgehouden worden door medewerkers als er sprake is van een 'extreem agressieve situatie' maar dat dit vrijwel dagelijks zonder ernstige aanleiding gebeurd'.

De Glen Mills School in Wezep, een internaat voor jongens die veroordeeld zijn voor in groepsverband gepleegde delicten of daar onder toezicht zijn geplaatst, is sinds de oprichting herhaaldelijk negatief in het nieuws geweest. Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie toonde aan dat de jongeren na het afronden van het Glen Mills programma vaker nieuwe misdrijven plegen dan jongeren die in justitiële jeugdinrichtingen hebben gezeten.
Provincie:
Tag(s):