dinsdag, 4. maart 2008 - 14:34

SP Tilburg wil DNA inzetten tegen hondenpoep-problematiek

Tilburg

De lokale SP in Tilburg wil van alle honden DNA laten afnemen om zo af te raken van de hondenpoepproblematiek in de stad. In een initiatiefvoorstel bepleit de SP een systeem waarin de vervuilers betalen en hondenbezitters die gewoon netjes hun rommel opruimen honderden euro’s goedkoper uit zijn.

De hondenbelasting wordt vervangen door een eenmalige heffing, en vervuilers worden opgespoord door DNA-monsters van elke losliggende drol te nemen. “Het is niet terecht dat mensen die gewoon netjes omgaan met hun hond belasting moeten betalen om de overlast van andere honden op te knappen�.

Eerdere maatregelen tegen hondenpoep hebben volgens de partij onvoldoende geholpen en het blijft ergernis nummer één.

Bij de eerste registratie van een hond krijgt de eigenaar een penning die de hond op straat voortaan zichtbaar moet dragen. Weggelopen honden kunnen daarmee ook veel makkelijker teruggebracht worden naar de eigenaar. Ook wordt een DNA-monster afgenomen en opgeslagen in een databank. Sp-er Van den Hout: “Handhavers kunnen zo losliggende hondendrollen traceren naar de eigenaar en een flinke boete opleggen. De vervuiler betaalt dan de kosten voor het schoonhouden van de stad, en zo hoort het ook. Veruit de meeste hondenbezitters gaan daar al netjes mee om, en zij hebben dan ook de voordelen van dit systeem. En natuurlijk alle andere Tilburgers, want zij krijgen een schonere stad�.
Provincie:
Tag(s):