dinsdag, 4. november 2008 - 9:00

SP wil dat minister ingrijpt bij inhuurbeleid politie

De Bilt

SP-Kamerlid Ronald van Raak eist dat minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken een einde maakt aan de wanorde in het inhuurbeleid van de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN). Deze organisatie, die is opgericht om de samenwerking tussen politiekorpsen te verbeteren, huurt 40 procent van de werknemers extern in en gaf daar in de eerste helft van 2008 al 77 miljoen euro aan uit.

Uit intern onderzoek van de politieorganisatie blijkt dat van de pakweg 3.000 medewerkers er zo’n 1.200 extern worden ingehuurd. Bij de aanstelling van de externen worden vaak regels overtreden en hogere vergoedingen betaald dan was afgesproken. Van Raak wil al langer opheldering over deze politieorganisatie. Hij eist nu dat de minister ingrijpt en een einde maakt aan de wanorde met inhuur van externe medewerkers.

Van Raak: 'Deze politieorganisatie moet ervoor zorgen dat de ICT bij de politie op orde is, de communicatie tussen korpsen verbetert en de politieorganisatie efficiënter wordt. Nu blijkt dat juist bij deze organisatie een onbeheersbare situatie is ontstaan, waarbij bovendien de integriteit niet kan worden gewaarborgd. Veel korpsen kampen met financiële tekorten, waardoor minder agenten de straat op kunnen. We kunnen niet toestaan dat hier het geld over balk wordt gesmeten.'

Maandag 10 november praat de Tweede Kamer met de minister over de politie.
Provincie:
Tag(s):