vrijdag, 12. december 2008 - 8:50

SP zet zich in voor thuiszorg-medewerkers

Groningen

De SP Groningen heeft vrijdagmiddag voorbijgangers in de stad Groningen gevraagd hun handtekening te zetten om thuiszorgmedewerkers en –cliënten te steunen. Op woensdag 17 december organiseert het Comité Zorg Geen Markt in Den Haag een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg.

De SP verzet zich al jaren tegen het neoliberale beleid en de invoering van marktwerking in de zorg. Door de handtekeningen op grote kartonnen handen te zetten, wil de Groningse SP de demonstranten laten weten dat we een handje willen helpen om de thuishulp te steunen.

De afgelopen jaren kreeg de thuiszorg te maken met marktwerking, voortdurend andere wet- en regelgeving, hogere kosten én lagere uurtarieven. Veel thuiszorgorganisaties hebben het heel zwaar of staan zelfs op het punt van omvallen.

Met de huishoudelijke thuiszorg gaat het in Groningen gelukkig goed. Dit is mede te danken aan het feit dat de gemeente kwaliteit zwaarder laat tellen dan geld. De gemeente Groningen probeert zich dan ook zo goed mogelijk voor te bereiden op de gevolgen van de komende bezuinigingen.
Provincie:
Tag(s):