maandag, 17. maart 2008 - 16:51

Spanje behaalt haar derde gouden medaille in Eindhoven

Eindhoven

Tijdens de finale van het Duet Synchroonzwemmen hebben Spanje, Italië en Oekraïne hun favorietenrol waargemaakt. Andrea Fuentes en Gemma Mengual uit Spanje zijn de kersverse Europese kampioenen. Met een puntentotaal van 97,800 lieten zij de andere landen achter zich. Voor Spanje zijn de Europese Synchroonzwem Kampioenschappen reeds een succes, met drie gouden medailles leiden zij het medailleklassement.

Het zilver ging naar de Italiaanse Beatrice Adelizzi en Giulia Lapi met een totaal van 94,900 punten. De dames van Oekraïne ontvingen de bronzen medaille met een score van 93,900.

De tweeling Van der Velden ging als achtste van start bij de finale. Zij werden uiteindelijk vijfde met een puntentotaal van 91,000. Zelf waren ze erg tevreden met hun uitvoering tijdens de finale: "We vinden het een emotioneel moment, want dit waren onze laatste Europese Kampioenschappen. Het publiek was vandaag erg enthousiast. We kregen een thuisgevoel door de vele Nederlanders die aanwezig waren. Wij gaan ons nu voorbereiden op het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen."
Categorie:
Tag(s):