zaterdag, 15. november 2008 - 22:00

Sparta in slotfase ruim langs Volendam

(Elfvoetbal) Sparta heeft zaterdag in een matige wedstrijd toch nog met 4-0 afstand genomen van Volendam. Pas twintig minuten voor tijd maakten de Rotterdammers hun eerste doelpunt en daarna bouwden ze dat snel uit. De wedstrijd tussen de twee degradatiekandidaten was op de laatste twintig na bijzonder mager. Er gebeurde nauwelijks iets dat de harten van het publiek kon opwarmen.

Het duel tussen Sparta en Volendam was wel een belangrijk duel. Beide ploegen moeten vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. Sparta had wel een historisch voordeel en stond ook al vier punten boven Volendam. Desondanks was het team van Frans Adelaar misschien wel favoriet. De ploeg verloor vorige week nog wel met 5-0 van Groningen, maar woensdag was Volendam met 1-0 Ajax de baas. Ook zou spits Jack Tuyp weer meedoen, die er vorige week niet was.

Er was in de wedstrijd echter niets van de belangen te zien. De wedstrijd strompelde vooruit en de ploegen leken te spelen met veel angst voor een tegentreffer. Er was maar een enkele kans te noteren. Volendam leek in de tweede helft wel de teugels in handen te nemen. Alleen precies op dat moment maakte Rydell Poepon een doelpunt voor de Spartanen.

Via een counter was het tien minuten later Charles Dissels die scoorde en binnen twee minuten was het 3-0 door een benutte strafschop van Arne Slot. In de slotminuten zorgde invaller Joey Godee, weer via een counter, zelfs voor 4-0.

Volendam-trainer Frans Adelaar was niet tevreden over die laatste twintig minuten. "Het verschil loopt dan te snel op. Jeroen Verhoeven heeft ons wel een paar keer gered. Een keer haalde hij een bal uit de kruising en nog een keer haalde hij de bal uit de hoek. Maar op een gegeven moment kan ook hij het niet meer redden."

Foeke Booy sprak van een verdiende overwinning. "Ik vond ons de eerste helft onrustig, maar misschien wel de betere ploeg. Uiteindelijk hebben wij de meeste kansen gecreëerd en hebben we denk ik verdiend gewonnen."

Voor Volendam worden de zorgen alleen maar groter. Negen tegengoals in twee wedstrijden gaat niet in de koude kleren zitten en de kans op aansluiting met de andere staartploegen is zaterdag gemist. Volgende week tegen Roda JC weer een mogelijkheid en dat is misschien wel een van de laatste.