zondag, 3. februari 2008 - 17:06

Sparta wint degradatieduel

(Elfvoetbal) Sparta heeft drie punten overgehouden aan het degradatieduel tegen VVV. Op het eigen Kasteel zegevierden de Rotterdammers dankzij doelpunten van Jerold Promes en Yuri Rose met 2-0.

Sparta was in de eerste helft de betere ploeg en creëerde een aantal grote kansen. Toch kwamen de Kasteelbewoners lange tijd niet tot scoren. Met name Rose en Arne Slot waren een paar keer dicht bij een treffer. Danny Wintjens liet zich echter niet passeren. Namens de Venlonaren zorgde Nordin Amrabat voor flink wat gevaar. De talentvolle buitenspeler schoot uit kansrijke positie naast het doel van Sander Westerveld.

In blessuretijd van de eerste helft kwam Sparta toch nog verdiend op voorsprong. De tot dan toe sterk spelende Wintjens ging opzichtig in de fout. De sluitpost van VVV kwam bij een hoge voorzet van Kim Jaggy uit zijn doel en greep vervolgens gruwelijk mis. Promes zag zijn kopbal tot eigen verbazing in het netje verdwijnen: 1-0.

In de tweede helft schakelde Sparta een tandje bij. Meteen na rust kreeg Rose al een enorme kans. De spits kroop na een voorzet van Nourdin Boukhari goed voor zijn tegenstander en schoot op doel. Wintjens redde fraai en maakte zijn blunder daarmee goed. Voor eventjes maar, want een minuut later ging de goalie opnieuw in de fout. Een afstandschot van Charles Dissels werd maar half gepareerd, waarna de inlopende Rose de bal pardoes voor zijn voeten kreeg. De rebound was vervolgens een koud kunstje voor de Spartaan: 2-0.

In het restant van de wedstrijd was er voor de thuisploeg geen vuiltje meer aan de lucht. Het elftal van trainer Foeke Booy kreeg zelfs nog voldoende mogelijkheden om een grotere score neer te zetten. Dissels en Rose kregen beiden een niet te missen kans, maar VVV-verdedigers Peter Reekers en Niels Fleuren brachten om beurten redding op de doellijn.

In de 78ste minuut sloeg VVV alsnog bijna toe. Invaller Leon Kantelberg vond een gaatje in de Sparta-defensie en waagde het met een lob. Zijn poging ging weliswaar over Westerveld heen, maar ook over het Rotterdamse doel. In de slotfase viel er weinig meer te beleven, waardoor Sparta de wedstrijd moeiteloos kon uitspelen.