dinsdag, 25. maart 2008 - 19:56

Speciale gevelsteen als herinnering

Hoorn

Op dinsdag 25 maart is in een van de gevels van het Westfries Museum een gevelsteen onthuld als blijvende herinnering aan de viering van het 650-jarig bestaan van de stad Hoorn in 2007.

De gevelsteen is tevens een dankbetuiging aan het bestuur van Stichting Hoorn 650 dat verantwoordelijk was voor de festiviteiten. De gevelsteen werd aan de vooravond van Hoorns verjaardag , 26 maart- onthuld door voorzitter D. Louwman en secretaris P.G.M. van Loon van Stichting Hoorn 650.

De steen is aangeboden door het gemeentebestuur van Hoorn. Wethouder Jan de Boer van Evenementen stond in zijn dankwoord uitvoerig stil bij de wapenfeiten van Stichting Hoorn 650. Op de evenementenkalender in het feestjaar stonden zo’n 270 activiteiten.

Wat bezoekersaantallen betreft waren de historische optocht, de lichtjesavond en de historische kaasmarkt toppers. De 1 Hoorn Art-kunstroute, het concert van Jan Smit, de Hoornse filmdagen, de theaterroutes, Autosportief en het Outdoor-stereofestival werden met een 8 of hoger het meest gewaardeerd.
Provincie:
Tag(s):