maandag, 2. juni 2008 - 12:21

Specialisten en huisartsen ‘met oog voor de toekomst’

Heerenveen

De huisartsen uit de regio Heerenveen en de specialisten van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen nemen al jaren gezamenlijk deel aan een driedaagse scholing op Schiermonnikoog die om het jaar plaatsvindt. Het programma wordt door de huisartsen en specialisten zelf voorbereid. Deze traditionele Tjongercursus is een illustratie van de goede samenwerking tussen de huisartsen in het verzorgingsgebied van De Tjongerschans en de specialisten van het ziekenhuis waarvan ook het zo succesvol ingevoerde Verwijsmodel een sprekend voorbeeld is.

Gedurende deze scholingsdagen wordt ter ontspanning ook tijd ingeruimd voor een meer informeel programmaonderdeel. De afgelopen keer bestond dit uit het onder leiding van atelier Blauw Gras creëren van een groot gezamenlijk kunstwerk als symbool voor de goede onderlinge relatie. Iedere deelnemer leverde zijn unieke bijdrage aan een prachtig schilderij dat een treffend voorbeeld is van dat het geheel meer is dan de som der delen.

De raad van bestuur van De Tjongerschans heeft de deelnemende huisartsen en specialisten gecomplimenteerd met het resultaat van hun inspanningen en in overleg met de Kunstcommissie van het ziekenhuis voorgesteld om het schilderij een plaats te geven in de centrale hal van De Tjongerschans. Sinds kort valt het schilderij met afmetingen van 1,68 bij 4,83 meter dan ook te bewonderen naast de liften naar het beddenhuis.
Provincie:
Tag(s):