dinsdag, 10. juni 2008 - 14:45

Speelavond Oranje rustig verlopen in Brabant-Noord

Regio

De eerste speelavond van Oranje is in de regio rustig verlopen. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. De inzet van de politie beperkte zich tot het houden van toezicht rondom de horeca en het reageren op kleine meldingen zoals baldadigheid en geluidsoverlast. Hier en daar moest het overenthousiaste van oranjefans door agenten worden beteugeld.

Dit leverde enkele bekeuringen op. In Veghel werden twee mannen (21 jaar uit Veghel en Tilburg) en een vrouw (21 jaar uit Nij-megen) aangehouden voor openlijk geweld. De getuige zag dat het groepje, waaronder een fan met zijn naam achterop zijn oranje shirt, stenen tegen auto's en winkelruiten gooide. Het drietal kon dan ook makkelijk opgespoord worden.

Ook in Uden, waar op de Markt een groot beeldscherm was opgesteld, spreekt de politie van een rustig verlopen avond. Er werden totaal zeven aanhoudingen gedaan, voor kleinere ver-grijpen als baldadigheid en het niet tonen van een identiteitsbewijs. Alleen een 18-jarige Udenaar werd na zijn aanhouding ingesloten omdat hij om onbekende redenen in het feestgedruis iemand een stomp op zijn neus had gegeven.
Rondom de festiviteiten in Uden hield het team Verkeershandhaving een alcoholcontrole. Geen enkele van de 425 gecontroleerde bestuurders bleek te veel te hebben gedronken om auto te mogen rijden.
Provincie:
Tag(s):