vrijdag, 23. mei 2008 - 14:10

Speelplekken krijgen opknapbeurt

Dordrecht

De gemeente onderhoudt de openbare speelplekken in Dordrecht. Naast het gewone onderhoud maakt de gemeente elk jaar een overzicht van speellocaties die dringend opnieuw ingericht moeten worden, de zogenaamde ‘prioriteitenlijst’. Dit jaar pakt de gemeente veertien speelplekken aan. Voor dit grootonderhoud heeft de gemeente in totaal 359.000 euro gereserveerd. De werkzaamheden starten in mei en duren tot het einde van dit jaar.

Dit jaar zijn de speelplekken op de volgende locaties aan de beurt: Willem Dreeshof, Cornelis van Beverenstraat, Berkelstraat, Kortenaerstraat, Emmaplein, Otto Helenastraat, Aldebaranhof, Gemmahof, Heelalstraat, Luchtenburg, Simon Vestdijk-erf, Frida Katz-erf, Iroko en de Meranti. Twee plekken staan op de reservelijst. De werkzaamheden variëren van het vervangen van een enkel speeltoestel tot het geheel herinrichten van de speelplek.

In de gemeente Dordrecht zijn ruim 430 openbare speelplekken. De gemeente inspecteert de speelplekken vier keer per jaar op veiligheid en hun technische staat. Het hele jaar door vindt daarna regelmatig onderhoud plaats. Door de strenge controles en het reguliere onderhoud zijn de speeltoestellen veilig en veelal in goede staat van onderhoud. Hier en daar kunnen toch kleine houtbeschadigingen voorkomen of teksten op de toestellen. Maar dit mag nooit de veiligheid nadelig beïnvloeden. Mocht dit wel voorkomen, dan kunnen ouders altijd de Wijklijn bellen op (078) 639 65 65.

De gemeente stelt jaarlijks een lijst op van speelplekken die het eerst in aanmerking komen voor groot onderhoud en herinrichting. Daarbij kijken ze naar de jaarlijkse inspectiegegevens, naar de veiligheid en de wensen van bewoners die via de Wijklijn of brieven zijn binnengekomen. Dit jaar vallen sommige speelplekken helaas buiten de lijst, omdat ze niet voldoen aan alle criteria voor groot onderhoud.

De plannen voor de herinrichtingen zijn in voorbereiding. Zodra ze klaar zijn, informeert de gemeente de direct omwonenden van de speelplekken met een brief met daarbij een tekening van de nieuwe inrichting. Bewoners kunnen daarna binnen veertien dagen op de plannen reageren. Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl onder Wonen, Wijken en Verkeer, Spelen.
Provincie:
Tag(s):