vrijdag, 8. februari 2008 - 21:16

Speelvoorziening 'Het Loopark' weer open

Emmen

Speelvoorziening ‘Het Loopark’ in Angelslo gaat weer open. Vanaf dinsdag worden de hekwerken verwijderd, aansluitend worden er werkzaamheden verricht om de omgeving van de speelelementen veiliger te maken. Het gaat dan om valzones en het verwijderen van een aantal paaltjes en keien.

Op 23 oktober 2007 besloot de gemeente dat de speelvoorziening tijdelijk gesloten moest worden. Reden hiervoor was dat een de Voedsel en Warenautoriteir (VWA) constateerde dat de toestellen niet gecertificeerd waren en daarmee niet voldeden aan het Attractiebesluit. De gemeente is wettelijk verplicht om in het openbare gebied, zoals het Loopark, gecertificeerde toestellen te hebben. Een tijdelijke sluiting was daarom destijds de enige oplossing.Nadat geconstateerd werd dat enkele toestellen niet gecertificeerd waren heeft de gemeente contact gezocht met de leverancier. De gemeente had als doel om ‘het Loopark’ weer snel te openen. Het certificeren van de toestellen heeft echter langer geduurd dan de leverancier had voorzien. Daarnaast was het door hevige regenval niet mogelijk om werkzaamheden eerder uit te voeren.

Inmiddels heeft de leverancier voor certificering gezorgd. Vanaf maandag gaat de gemeente bezig met het aanbrengen van onder andere valzones om ervoor te zorgen dat de speelvoorzieningen weer veilig gebruikt kunnen worden.

Een groot klimelement met een spiraal heeft helaas nog geen certificering kunnen krijgen. Dit klimelement blijft dan ook nog gesloten. De leverancier gaat onderzoeken welke aanpassingen er aan het toestel gedaan moeten worden om ook dit speelelement gecertificeerd te krijgen.
Provincie:
Tag(s):