woensdag, 26. maart 2008 - 11:25

Spel voor jongens over relaties en seksualiteit

Amsterdam

De Rutgers Nisso Groep, kenniscentrum seksualiteit, brengt vandaag het spel Boys R Us op de markt. Het spel, bedoeld voor jongens tussen 10 en 16 jaar, behandelt thema’s als omgaan met relaties, seksualiteit, sociale invloeden en beeldvorming in de media.

Regelmatig ontvangt de Rutgers Nisso Groep signalen dat er behoefte is aan specifiek materiaal om met jongens te praten over het onderwerp seksualiteit, intimiteit en relaties. Opvallend is dat dit verzoek niet alleen van begeleiders komt, maar dat ook meisjes het belangrijk vinden dat jongens zich met deze onderwerpen bezig houden.

Boys R Us bestaat uit twee varianten: één voor jongens van 10 tot 13 jaar en één voor jongens van 13 jaar en ouder. Het spel kan zowel in binnen- als buitenschoolse settings gespeeld worden. Door middel van kennis- en meningsvragen en doe-opdrachten in de categorieën vrienden, meisjes, ik en omgeving maken jongens op een speelse en interactieve manier kennis met seksualiteit en relaties. De door The Game Master ontworpen spelvorm doet jongens 'vergeten' dat ze het over onderwerpen hebben waar ze normaal gesproken moeilijk over praten.
Categorie:
Tag(s):