dinsdag, 22. juli 2008 - 10:47

Spelcomputer verdringt buitenspelen

Amsterdam

Ondanks dat langer buitenspelen nog steeds behoort tot de meest favoriete zomerbezigheid, vermaken kinderen zich op vakantie steeds meer met de spelcomputer. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van mediawinkel bol.com op welke wijze kinderen zich bezighouden gedurende de zomervakantie. Meest populair onder kinderen zijn de draagbare spelcomputers zoals de Nintendo DS en de SONY Playstation. Bijna zestig procent van de families met kinderen neemt inmiddels een spelcomputer mee op de achterbank van de auto of in de reisbagage.

Entertainment games (Braintraining, Word Coach, Rekentraining) zijn het meest populair onder kinderen (41%), gevolgd door actiespellen (23%). Sport games zijn slechts bij een kleine 10% van de kinderen populair. Naast buitenspelen en gamen scoren de klassieke buiten- en binnenactiviteiten bij een op de drie gezinnen hoog zoals tekenen, kleuren, bordspellen en kaarten.

Ruim 40 procent van de ouders geeft hun kinderen een speciaal vakantiecadeau. Een kwart van hen geeft een of meerdere boeken. Bijna de helft kiest voor computerspelletjes (46%).
Categorie:
Tag(s):