donderdag, 21. augustus 2008 - 21:58

Spetterende drakenbootrace op het Noord-Willemskanaal

Tynaarlo

De Toer van Tynaarlo wordt zaterdag 23 augustus op spectaculaire wijze afgesloten. Om 18.00 uur wordt namelijk het startschot gegeven voor een bloedstollende drakenbootrace! Teams uit de dorpen van de gemeente Tynaarlo strijden op het Noord-Willemskanaal bij de Vriezerbrug om de 10 jaar Tynaarlo bokaal.

Drakenbootvaren is een Chinese teamsport. In China zijn er meer dan 20 miljoen beoefenaars en is het een echte volkssport. Drakenbootracen is er zelfs populairder dan voetbal! In Tynaarlo zijn de drakenboten ongeveer 12 meter lang en 1 meter breed en wordt er gevaren op een parcours van 250 meter lang. De teams bestaan uit 16 roeiers en 1 trommelaar. Net als in een galeischip geeft de trommelaar het roeitempo aan. Het live wedstrijdverslag wordt verzorgt door wieleromroeper Harry Snuk. De start is bij de Vriezerbrug, vlakbij de voormalige discotheek History. Hier kan de auto ook worden geparkeerd.

Naast de teams uit de verschillende dorpen doen ook corsomedewerkers o.l.v. André Ensing (corsovoorzitter), een team gemeentepersoneel en de gemeenteraad mee aan de race.

Aan de wal hoeven het publiek en de supporters zich niet te vervelen, want behalve het spektakel op het water wordt de race opgeluisterd met livemuziek en is er een hapje en een drankje verkrijgbaar. Voor de meest enthousiaste supportersgroep wordt er door de organisatie een gepaste prijs beschikbaar gesteld.
Provincie:
Tag(s):