maandag, 6. oktober 2008 - 16:53

Spijkenisse.... een dag na de brand

Spijkenisse

Bijna een dag na de brand in winkelcentrum Waterland kan de trieste balans worden opgemaakt van wat de brand allemaal heeft verwoest. Voordat de financiële schade in kaart kan worden gebracht, zullen deskundigen zich hierover eerst moeten buigen. De geëvacueerde bewoners hebben de nacht doorgebracht in hotel Atlas en werden maandagmorgen naar wijkcentrum de Akkers gebracht voor opvang.

In de loop van de dag is de brandweer begonnen met het inspecteren van de woningen die weer bewoond kunnen worden en een voor een weer vrij gegeven. Rond 15.45 uur zijn alle woningen weer vrijgegeven. Ook de elektriciteit is weer ingeschakeld.

De brandweer houdt het complex nog steeds nat. In de loop van de dag worden de uitgebrande gebouwen gedeeltelijk gesloopt. De politie zal een onderzoek instellen naar de toedracht van de brand.

Verkeer van en naar Karperveen wordt omgeleid door middel van borden. Verkeer van en naar Karperveen rood (het gedeelte het dichtste bij het complex) is tot nader bericht niet mogelijk. De bussen van Connexxion lijn 85 (Metro Akkers – Hofweg / Hofweg – Metro Akkers) en lijn 105
Provincie:
Tag(s):