zondag, 17. februari 2008 - 21:41

Spinning marathon brengt ruim 6000 euro op

De 24-uurs spinning marathon welke het afgelopen weekeinde plaatsvond bij het opleidings- en sportcentrum Active Leisure in Nieuw Amsterdam/Veenoord heeft in totaal een bedrag 6294,91 euro opgebracht. Het fonds Liefdadige Doeleinden Draka kabel Emmen verraste de organisatie aan het einde nog met een cheque van 1500,- euro.

De cheque werd aan het eind van de marathon door mede eigenaar Libbe Kuipers van Active Leisure overhandigd aan Anne van der Heide directeur van De Leite een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap in Emmen.

Zaterdagmiddag om 14:00 opende wethouder Evenhuis van sport en zanger Jannes de marathon waarna de eerste deelnemers op de fiets stapten. In totaal deden er 34 deelnemers, verdeeld over zes teams mee aan de marathon die wisselend gingen fietsen. De deelnemers werden begeleidt door instructeurs van de sportschool. Het laatste uur zondagmiddag begeleide Janien Lubben sportvrouw van de gemeente Emmen, de deelnemers door ze over de finish te helpen.

Emiel Ratelband moest door tv opnamen hellaas verstek laten gaan, maar stak de deelnemers telefonisch toch een hart onder riem. Johan Groothuis mede eigenaar van Active Leisure is aan het eind van de marathon bijzonder tevreden “alles is goed verlopen er was veel publiek en we hebben met elkaar een prachtig bedrag bij elkaar gefietst voor het goede doel�.
Provincie:
Tag(s):