zondag, 16. november 2008 - 8:53

Spookrijdende inbreker zwaar gewond

Dordrecht

Een verdachte van een inbraak heeft zondag op de snelweg een ongeval gehad. De aanrijding vond plaats nadat de verdachte in een auto tegen de rijrichting in over de rijksweg A16 reed.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat deze verdachte zeer waarschijnlijk 15 jaar is en uit Utrecht komt. De politie hield naast deze jongen na een uitgebreide zoektocht nog twee verdachten aan voor de inbraak.

Op zondag 16 november 2008 omstreeks 02.45 uur kwam er bij de politie een inbraakmelding binnen bij een restaurant aan de Parklaan in Zwijndrecht. Agenten zaten daar in de buurt en gingen meteen op de melding af. Vlakbij het restaurant stond een auto die er vandoor ging op het moment dat de bestuurder de politiewagen zag.

Er ontstond een achtervolging door Zwijndrecht waarbij de verdachte met zijn auto op een gegeven moment de rijksweg A16 op reed bij de afslag Zwijndrecht in de richting van Rotterdam. Al vrij snel draaide de auto op de rijksweg en ging spookrijdend door de Drechttunnel naar Dordrecht.

De politie staakte daarop de achtervolging in verband met het gevaar voor het overige verkeer. Vlak na de tunnel wilde de jongen kennelijk de snelweg af en draaide naar links. Dat ging mis en de auto botste tegen het scherm naast de rijksweg, tolde rond en kwam tot stilstand midden op de rijbaan.

Gelukkig heeft de auto tijdens de dollemansrit en bij de botsing geen andere voertuigen geraakt. De bestuurder die alleen in het voertuig zat was gewond. Een ambulance bracht hem voor verdere behandeling naar een ziekenhuis in Rotterdam.

De politie ging vervolgens in de buurt van het restaurant verder met het onderzoek naar de inbraak. Een agent zag dat er vermoedelijk drie mannen wegliepen. Politiemensen zetten de omgeving af. Agenten met politiehonden troffen twee mannen aan uit Utrecht van 19 en 23 jaar. Ze hielden deze twee verdachten direct aan. Bij de zoektocht werd de politie bijgestaan door de brandweer die met een speciale warmtebeeldcamera meezocht naar de verdachten.
Provincie:
Tag(s):