zondag, 10. augustus 2008 - 12:48

Spookrijder zoekt verloren fiets

Utrecht

Een 24-jarige automobilist uit Venray reed zondag 10 augustus op de A12 zes kilometer tegen het verkeer in op zoek naar zijn verloren fiets. In de buurt van het knooppunt Oudenrijn bij Utrecht zag de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) de auto op de vluchtstrook staan. Tegen de spookrijder is voor zijn verkeersgevaarlijke gedrag proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks half negen kreeg de Verkeerspolitie van een weggebruiker de melding dat op de A12 tussen Utrecht en de Woerden een spookrijder reed. Ook de Verkeerscentrale Nederland kreeg de op de vluchtstrook rijdende spookrijder op haar camera’s in beeld en zette uit voorzorg een rood kruis boven de rechter rijstrook. Net voorbij knooppunt Oudenrijn zag een surveillanceauto de spookrijder op de vluchtstrook stil staan.

De bestuurder verklaarde tegenover de politie dat hij zijn auto had gekeerd omdat hij dacht dat zijn fiets van de fietsdrager was gevallen. Toen hij echter na zes kilometer tegen het verkeer in rijden de fiets nog niet gevonden had, was hij gestopt. Toen bleek dat de fiets nog aan de fietsdrager vastzat en de hele tijd achter de auto over het wegdek was meegesleept. Dit had de man echter niet gezien.
Provincie:
Tag(s):