woensdag, 7. mei 2008 - 20:04

Spoorwegmuseum verzamelt speelgoed in voor Birma

Utrecht

Vanaf zondag 11 mei om 12.00 uur kan iedereen zijn of haar speelgoed inleveren in Het Spoorwegmuseum voor de kinderen van Birma. Tot en met 1 juni opent het museum op haar voorplein een container waar het speelgoed verzameld wordt voor de slachtoffers van de natuurramp. Doel van deze actie is om getroffen kinderen zich weer even kind te laten voelen. In de maand juni brengt het museum in samenwerking met een grote vrachtvervoerder de spullen op weg naar Birma.

Het initiatief van deze actie komt vanuit de medewerkers van Het Spoorwegmuseum zelf. “Het idee borrelde op tijdens een lunch en we hebben het gewoon opgepakt�; zegt medewerker Marleen Schlichting. “We zijn de hele dag bezig met goederenvervoer in het kader van onze tijdelijke expositie en op deze manier kunnen we ook een bijdrage leveren aan de slachtoffers van de cycloon. Onze bijdrage zal bescheiden zijn maar uit een goed hart�.

De container op het voorplein van het museum zal elke dag, na komende zondag, open zijn van 10.00 tot 17.00 uur van dinsdag tot en met zondag, tot 2 juni.
Provincie:
Tag(s):