zaterdag, 29. november 2008 - 16:02

Spoorwegpolitie in de clinch met geweldadige reiziger

Den Haag

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Den Haag heeft zaterdag 29 november op station Hollands Spoor een 21-jarige Rotterdammer aangehouden voor belediging en bedreiging met geweld van politiemedewerkers.

Om 06.30 uur bekeurde de Spoorwegpolitie de Rotterdammer voor een overtreding van de Wet personen Vervoer. Hij had de sluitende deuren van de trein opengehouden voor zichzelf en een aantal vrienden, waardoor de trein niet kon vertrekken.

Tijdens de afhandeling van de bekeuring beledigde hij de agenten en dreigde hen met fysiek geweld. Hierop werd hij aangehouden. Onderweg naar het bureau van de Spoorwegpolitie trapte hij naar de agenten en deelde enkele kopstoten uit.

Op het bureau leek de Rotterdammer gekalmeerd maar nadat zijn handboeien waren verwijderd, probeerde hij weer te vluchten. Daarbij sloeg en trapte hij de agenten. Met moeite en met gebruik van pepperspray lukte het de Spoorwegpolitie de verdachte weer onder controle te krijgen. De man zit nog vast en wordt aanstaande dinsdag voor de rechter-commissaris geleid.

Drie agenten hebben zich met verwondingen aan gezicht en knie door een arts laten behandelen.
Provincie:
Tag(s):