woensdag, 27. februari 2008 - 21:31

Spoorwerkzaamheden tussen Meppel en Hoogeveen

Meppel/Hoogeveen

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer BAM Rail het spoor vanaf de Blankensteinweg tot het spoor 350 meter voorbij het viaduct van de A32 in de gemeente Meppel. De werkzaamheden starten op vrijdagavond 29 februari 23.00 uur en duren tot en met maandagochtend 3 maart, 06.00 uur. In dezelfde periode werkt aannemer Strukton Railinfra aan het spoor vanaf de Mr. H. Smeengeweg tot het spoor ter hoogte van de Panjerdweg in de gemeente De Wolden. Het werk is van invloed op de treindienstregeling van NS.

Aannemer BAM Rail vernieuwt de dwarsliggers (= bielzen), spoorstaven (= rails) en het ballastgrind in het spoor. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines en lange werktreinen.

Vanaf half februari heeft de aannemer gedurende enkele nachten voorbereidingen getroffen en na bovenstaand weekeinde zal hij tot woensdag 12 maart in nachtelijke uren nog nawerk verrichten. ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder die zijn daarvan kunnen ondervinden.

Aannemer Strukton Railinfra vernieuwt in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart 300 meter spoorstaaf tussen de Mr. Smeengaweg en de Oude Tolhuisdijk in de gemeente De Wolden. Bij de werkzaamheden gebruikt de aannemer kranen op lorries en werkverlichting. Door deze werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren met bovenstaande spoorvernieuwing wordt de overlast voor treinreizigers beperkt gehouden.

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op zaterdag 1 en zondag 2 maart geen treinen tussen Meppel en Hoogeveen. Reizigers worden met NS-bussen vervoerd.
Provincie:
Tag(s):