donderdag, 4. september 2008 - 0:58

Sporen die naar het verleden leiden

Zeeland

Sporen, daar draait het dit jaar tijdens de Open Monumentendag allemaal om. Het is een thema waarmee je alle kanten op kunt.Of je nu een rondje monumenten maakt of een tocht door het landschap: overal vind je zichtbare sporen die herinneren aan vroeger.

Sporen die zichtbaar zijn in bijvoorbeeld inlagen maar ook in stratenpatronen en monumentale gebouwen. Kortom de mogelijkheden zijn legio.

Ook dit jaar weer zetten tal van monumenten op Schouwen-Duiveland hun deuren zaterdag 13 september gastvrij open. Ook monumenten die anders niet voor het publiek toegankelijk zijn. Nieuw dit jaar is dat Connexxion deze dag gratis busvervoer aanbiedt.

Eveneens nieuw is de deelname van het Ecoscope in Renesse, dat met het oog op het thema een aantal educatieve activiteiten voor kinderen aanbiedt. Staatsbosbeheer besteedt aandacht aan het thema met onder meer een excursie Littekens in het landschap in het krekengebied van Ouwerkerk . En zo zijn er nog heel veel meer leuke dingen te beleven.

Aan de hand van de deelnemerslijst kunt u zien welke nieuwkomers dit jaar hun bijdrage aan de Open Monumentendag leveren. De activiteitenlijst bevat een lijst van leuke dingen om te doen.
Provincie:
Tag(s):