dinsdag, 23. september 2008 - 17:19

Sporten en spelen op de geluidswal Rietkampen

Ede

De gemeente Ede heeft van CineMec een plan gekregen voor de inrichting van de geluidswal in de wijk Rietkampen. Deze wal wordt drie meter opgehoogd, vanwege de komst van spitsstroken op de A12. Het zand dat vrijkwam bij de graafwerkzaamheden aan de parkeergarage, is gebruikt om de wal op te hogen.

Het gemeentebestuur wil van omwonenden weten wat ze van de inrichtingsplannen vinden. Tot 1 oktober staat een expositie, het concept ontwerp in CineMec. Belanghebbenden kunnen reageren via een formulier.

‘Het oneindige gebruik van de wal’ is de titel waarmee Gerben Kuipers, directeur van CineMec, zijn verhaal op de informatieavond afsloot. De wal kan in de toekomst op oneindig veel manieren gebruikt worden. In het ontwerp van bureau ‘Grounds’ komt die gedachte telkens terug. Het scala aan ideeën laat zien dat de geluidswal meer kan zijn dan alleen het weren van geluid. Het ontwerp is een parkachtige geluidswal met ruimte om te wandelen, sporten, spelen, verblijven, leren en te etaleren.

A12
In het voorjaar van 2009 gaan de spitsstroken op de A12 open. De geluidswal is dan over de hele lengte opgehoogd. In het ontwerp van bureau ‘Grounds’ staat het idee om langs de A12 vier plateaus te maken. De plateaus kunnen gebruikt worden als etalage voor Ede of bijvoorbeeld Food Valley. In de plannen zijn ook twee ooievaarsnesten langs de Rijksweg opgenomen.

Rietkampen
Grofweg is de wal aan de kant van de wijk Rietkampen in drie stukken op te delen. Het meest westelijke deel, van het Statenpad tot aan de bocht bij de Laan der Verenigde Naties, doet denken aan een bos. In het voorstel van ‘Grounds’ staat dat er veel nieuwe bomen en verder heesters komen. De heesters kleuren rood in de winter. Er is ruimte voor een soort hindernisbaan of trimpad.
Provincie:
Tag(s):