woensdag, 16. april 2008 - 21:50

Sporter met een handicap, loopt voor gehandicaptensport

Jacco Middelveldt, ambassadeur van de EuroChamp Foundation, levert een zeer unieke prestatie! Op zondag 20 april verschijnt hij aan de start van de Cascade Run in Hoogeveen, met zijn prothese. Doormiddel van deze actie wil hij laten zien dat een handicap niet altijd een beperking betekent. Jacco wil graag een steentje bijdragen aan de gehandicaptensport in Drenthe.

De 43-jarige Drent uit Wapse is een groot sportliefhebber en ervaringsdeskundige op het gebied van gehandicaptensport. In 1999 werd Jacco, na tal van operaties, ‘verlost’ van zijn rechteronderbeen en verschijnt als enige invalide loper met een prothese aan de start.

“Het is compleet anders om te lopen op de weg dan op een prachtig egale atletiekbaan. Je bent constant aan het corrigeren en het vergt enorm veel concentratie�, aldus Jacco Middelveldt.

De opbrengsten van deze sponsorloop, komen ten goede aan het Mytylscholenproject dat EuroChamp jaarlijks organiseert. De organisatie vindt het belangrijk sporters met een handicap te stimuleren en te laten zien wat mensen met een handicap in de sportwereld kunnen bereiken.

Een Mytylschool is een school voor kinderen met een motorische handicap, zoals kinderen met een open rug, een spierziekte of spastische kinderen.
Provincie:
Tag(s):