maandag, 31. maart 2008 - 21:30

SportLandgoed opent poorten in Zwartemeer

Zwartemeer

Voor landbouwer Albertus Germs en zijn vrouw Martha zijn de laatste loodjes het zwaarst. Er wordt de laatste weken keihard gewerkt om hun SportLandgoed voor de officiële opening op vrijdag 25 april klaar te krijgen. Sportlandgoed, een splinternieuw recreatiepark in Zwartemeer (gemeente Emmen) en is gesitueerd op maar liefst 32 hectare voormalig landbouwgebied op steenworp afstand van de nieuwe rijksweg A37 en de Duitse grens. Daarnaast is het de perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan de vele attracties die de provincie Drenthe, maar ook het Duitse grensgebied rijk zijn.

Goed verscholen maar uitstekend bereikbaar

SportLandgoed is geen recreatiepark zoals er dertien in een dozijn zijn. Geen opzichtige en schreeuwende objecten, maar het geheel is in harmonie met de landelijke omgeving van Zuidoost Drenthe.

De kortebaangolf, 18 holes, bestaat uit een prachtige aangelegde grasmat die haast kunstmatig aandoet. Deze perfectie wordt afgewisseld met ‘ruwe’ stukken, waardoor een natuurlijk geheel blijft bestaan. Aardige bijkomstigheid is dat mensen die niet in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB), ook een balletje mogen slaan. Het landgoed biedt echter meer sportieve mogelijkheden zoals een survival- en paintballterrein, een multifunctioneel sportveld en allweather tennisbanen.

Voor jong en oud is er vertier op het landgoed. Bij mooi weer is het heerlijk luieren op een ruim bemeten zilverwit strand aan het water. Het water heeft een natuurlijke oorsprong en mag binnenkort het predicaat ‘erkende zwemplas’ dragen. Verder zijn er beperkte kampeermogelijkheden voor tent, caravan of camper. Bezoekers die op een andere manier willen overnachten op het SportLandgoed, hebben één van de 35 Canadese blokhutten tot hun beschikking. Deze onderkomens zijn goed uitgerust met sanitair en groot genoeg voor vier personen.

Centraal in het SportLandgoed staat het hoofdgebouw met een oppervlakte van maar liefst 2000 vierkante meter. Dit multifunctionele centrum bevat een ontvangsthal met receptie, pannenkoekenrestaurant De Pannekoekerij, Restaurant Swartemeer en het SportCafé (beide met open haard) en de RundeZaal. Deze laatste is geschikt voor gezelschappen tot maar liefst 500 personen en er is toestemming om er muziekoptredens te laten plaatsvinden. Het merendeel van het hoofdgebouw heeft grote buitenterrassen met uitzicht op golfbaan, zwemplas of survival- en paintballterrein. Er worden geen honden op het terrein toestaan.
Provincie:
Tag(s):