vrijdag, 26. september 2008 - 12:05

Sportpenning voor gouden medaillewinnaars

Utrecht

De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, heeft de Sportpenning aan de Utrechtse goudenmedaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Spelen 2008 uitgereikt. De vier goudenmedaillewinnaars Korie Homan, Eva de Goede, Simone Koot en Alette Sijbring ontvingen op 25 september de Sportpenning voor hun uitzonderlijke sportprestaties tijdens de Spelen.

Alle Utrechtse deelnemers aan beide Spelen werden feestelijk ontvangen door de burgemeester van Utrecht en wethouder voor Sport, Harm Janssen. Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Peking maakten twintig Utrechtse sporters deel uit van de Nederlandse equipe. Nederland was zeer succesvol en behaalde verscheidene medailles, waaronder zeven maal olympisch en vijf maal paralympisch goud.

Het Nederlandse vrouwenwaterpoloteam behaalde op 21 augustus olympisch goud. Met deze overwinning heeft het Nederlandse team geschiedenis geschreven. Niet eerder wist een vrouwenteam van Oranje een olympische waterpolomedaille te behalen. De Utrechtse speelsters
Simone Koot (27) en Alette Sijbring (26) speelden een belangrijke rol in het succes van hun team.

Ook de Nederlandse vrouwenhockeyploeg behaalde op 22 augustus een gouden medaille. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat het vrouwenteam olympisch goud wist te behalen. De Utrechtse speelsters Wieke Dijkstra (24), Eva de Goede (19) en Lisanne de Roever (29) droegen bij tot deze unieke prestatie van het nationale hockeyteam.
Naast dit alles behaalde de Utrechtse rolstoeltennisster Korie Homan (22) op 15 september paralympisch goud op het onderdeel dubbelspel.
Provincie:
Tag(s):