maandag, 7. april 2008 - 19:53

Sporttas met inhoud voor leerlingen De Brug

Zuidhorn

Op maandag 7 april heeft wethouder Koos Wiersma leerlingen van basisschool De Brug in Zuidhorn persoonlijk een sporttas met inhoud overhandigd. De leerlingen kregen deze tas, omdat basisschool De Brug het hoogste aantal leerlingen heeft dat deelneemt aan het project Kies voor Hart en Sport.

Wethouder Koos Wiersma kwam persoonlijk langs om de tas uit te reiken en uitleg te geven over de inhoud van de tas aan de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool de Brug. In de sporttas zitten sportattributen, die kunnen worden gebruikt in de schoolpauzes en in de gymlessen.

Kies voor Hart en Sport is een kennismakingsprogramma voor sport in de gemeente Zuidhorn. Aan het project doen 326 leerlingen uit deze gemeente mee. De populairste cursus is tennis bij tennisvereniging TIOL in Zuidhorn. Hiervoor hebben zich 63 leerlingen aangemeld. Ook fierljeppen blijft een populaire cursus, hiervoor zijn 49 aanmeldingen binnengekomen.

De basisschool Brug in Zuidhorn heeft met een percentage van 77,1% iets meer deelnemers dan het Kompas uit Noordhorn. Daar doen 74,4 % van de leerlingen mee. Ook de Windroos uit Zuidhorn en de Molshoop uit Noordhorn doen het goed met respectievelijk 57,5 % en 51,1% deelnemende scholieren.
Provincie:
Tag(s):