maandag, 19. mei 2008 - 0:19

Sportvisser gered na val van havenhoofd

Scheveningen

Zaterdagochtend even na half acht is een sportvisser in de problemen geraakt bij de haveninvaart van Scheveningen. De man stond op de kop van het havenhoofd te vissen met zijn zoon toen hij bij het binnenhalen van zijn hengel uitgleed en van de strekdam af viel en tussen de betonblokkenterecht kwam.

De zoon van de 50-jarige man uit Tilburg wierp hem een touw toe, maar kon de man niet uit zijn benarde positie bevrijden. Daarop werden de hulpdiensten gealarmeerd. Politie, ambulance en brandweer, onder andere met een duikteam, spoedden zich naar de plek des onheils. Daar kregen zij assistentie van de KNRM, die met twee boten en een kusthulpverleningsvoertuig ter plaatse kwamen. Met vereende krachten konden de hulpdiensten de man stabiliseren en met de ladderwagen van de brandweer op de wal gebracht worden.

De man klaagde over pijn in zijn rug en had geen gevoel meer in zijn benen en voeten. Na de eerste behandeling in een ambulance is hij voor onderzoek meegenomen maar het Westeinde ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):