donderdag, 17. januari 2008 - 16:32

Spotters verhuizen van Kaagbaan naar Polderbaan

Schiphol

De nieuwe spottersplaats bij de Polderbaan van Amsterdam Airport Schiphol gaat op zaterdag 26 januari open. Tegelijkertijd gaat de spottersplaats langs de Kaagbaan definitief dicht.

Bij de Polderbaan is een tijdelijke spottersplaats aangelegd. Er staan onder meer bankjes en fietsenrekken, en er komt binnenkort een toiletgebouw. De snackwagens verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Schiphol werkt nog aan plannen voor een definitieve spottersplaats bij de Polderbaan. Over de invulling daarvan is de luchthaven onder meer in overleg met een aantal spotters.

De sluiting van de spottersplaats bij de Kaagbaan was vorig jaar al aangekondigd. Schiphol Group heeft de locatie nodig voor de uitbreiding van het vrachtgebied. Schiphol heeft de spottersplaats zolang mogelijk opengehouden, in afwachting van de opening van een nieuwe locatie. In overleg met de gemeente Haarlemmermeer is nu besloten dat de toegangswegen op 26 januari om 7.00 uur 's ochtends worden afgesloten.

De nieuwe spottersplaats bevindt zich aan het einde van de IJweg aan de westzijde van de Polderbaan. Een routebeschrijving is beschikbaar op www.schiphol.nl

Ter gelegenheid van deze ingebruikname zal op zaterdag 26 januari tussen 9.00 - 11.00 uur koffie met gebak aan de spotters worden aangeboden.
Provincie:
Tag(s):