maandag, 7. juli 2008 - 9:40

Springen voor schoon water

Utrecht

Zondagmiddag sprongen vele tienduizenden mensen op locaties in Europa en daarbuiten om klokslag drie uur gezamenlijk in rivieren, kanalen en meren. Hiermee wilden zij onderstrepen hoe belangrijk zij schoon en natuurlijk (zwem)water vinden. In Nederland werd de Big Jump op drie locaties georganiseerd.

Stichting Reinwater organiseerde de sprong in het IJmeer op strand Blijburg, het enige strand van Amsterdam. Groenlinks organiseert de sprong in Utrecht in de gracht voor het Rijksmuntgebouw, en Stichting Rondje Noordereiland in de Kralingse Plas te Rotterdam.

Met de Big Jump willen de organisatoren mensen in contact brengen met water en het belang van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) onder de aandacht brengen. In heel Europa wordt op dit moment binnen dit kader gewerkt aan het verbeteren van de waterkwaliteit. De KRW heeft schoon en natuurlijk oppervlaktewater tot doel. In 2015 zullen alle wateren in Europa van goede kwaliteit moeten zijn zodat er volop vis voorkomt, de mens ervan kan genieten en de natuur kansen krijgt. Met deze sprong in het water vragen de organisatoren of iedereen zijn bijdrage wil leveren om de wateren in Europa weer schoon en natuurlijk te krijgen.
Provincie:
Tag(s):