dinsdag, 21. oktober 2008 - 21:48

Staat stemt in met samenwerking Schiphol en Aéroports de Paris

Schiphol

De Staat heeft als aandeelhouder van NV Luchthaven Schiphol na uitgebreid en zorgvuldig onderzoek en overleg ingestemd met de lange termijn samenwerking van Schiphol met Aéroports de Paris. Deze samenwerking wordt ondersteund door een omkeerbare aandelen kruisparticipatie van acht procent. Dit heeft het ministerie van Financiën dinsdag 21 oktober laten weten.

Om deze participatie mogelijk te maken geeft Schiphol nieuwe aandelen uit. De bestaande aandeelhouders, de Staat, Amsterdam en Rotterdam zullen hun aandelenkapitaal licht zien verwateren. De Nederlandse Staat blijft meerderheidsaandeelhouder (69,7%)

De samenwerking zal zich richten op vele onderwerpen en niveaus. Het is een belangrijke stap om de huidige strategische positie van luchthaven Schiphol als mainport te versterken.

Het zal het netwerk van bestemmingen van Schiphol versterken en daarmee de aantrekkelijkheid van Nederland als plaats om zaken te doen vergroten. De samenwerking is in lijn met de dual-hub strategie van Air France- KLM.

De luchthavens zullen er naar streven om belangrijke investeringen te optimaliseren om de operationele processen voor de airlines en de passagiers te verbeteren.

Om de samenwerking te bevorderen zullen twee directieleden van Schiphol plaatsnemen in de directieraad van AdP en zal de president directeur van AdP als achtste lid plaats nemen in de raad van commissarissen van Schiphol.
Provincie:
Tag(s):