maandag, 22. september 2008 - 21:41

Staatsbosbeheerfair bij het Boomkroonpad

Drouwen

Op zondag 28 september houdt Staatsbosbeheer een open dag bij het Boomkroonpad. U kunt kennis maken met alle facetten van Staatsbosbeheer. Naast een informatieve markt staan er leuke verkoopkramen en zijn er verschillende activiteiten en demonstraties gepland voor jong en oud. De fair vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Dit is de eerste fair die bij het Boomkroonpad plaats vindt. De planning is dat dit evenement jaarlijks terug gaat keren. Een primeur dus.
Rondom het Boomkroonpad wordt een wandelroute in het bos uitgezet. Langs deze route staan allerlei kramen en zijn er diverse activiteiten. U kunt er allerlei informatiekrijgen over natuur gerelateerde zaken, maar ook lekker snuffelen tussen allerlei leuke verkoopkramen. De boswachters van Staatsbosbeheer vertellen u alles over het beheer van het bos en de heide.

Er zijn verschillende demonstraties. Er worden bomen gezaagd, die vervolgens door een paard uit het bos worden gesleept. Daarnaast is er motorzaagkunst te zien, zijn er demonstraties schapen drijven en kunt u genieten van diverse oude ambachten. Met het hele gezin kunt u genieten van een ritje met de paardentram. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten gepland, waaronder een kindertheater voor kinderen tot 8 jaar, nestkastjes timmeren en broodjes bakken. Tijdens de fair is het Boomkroonpad tegen een gereduceerd tarief te bezoeken.

De Staatsbosbeheerfair vindt plaats bij het Boomkroonpad te Drouwen op zondag 28 september van 11.00 tot 16.00 uur. De dag is vrij toegankelijk, maar voor sommige activiteiten wordt een vergoeding gevraagd.
Provincie:
Tag(s):