woensdag, 1. oktober 2008 - 21:23

Staatsbosbeheerfair groot succes

Drouwen

Volop zon was het afgelopen zondag in de bossen van Gieten en Borger. Alleen enthousiaste geluiden waren te horen tijdens de Staatsbosbeheer fair, die maar liefst 8500 bezoekers telde. Zowel bij bezoekers als kraamhouders, op elk gezicht was wel een glimlach te bespeuren.

De route van zo’n 2,5 kilometer door het bos werd bezet door kramen en bijzondere activiteiten. Bezoekers konden kennis maken met allerlei facetten en relaties van Staatsbosbeheer.

Er werden ter plekke bomen omgezaagd, die voor de houtoogst bestemd waren. Vervolgens was er een paard die de bomen uit het bos trok. Indrukwekkende machines lieten de mensen ervaren wat er allemaal komt kijken bij bos- en natuurbeheer. Andere kramen lieten zien wat er allemaal met het hout wordt gedaan.

Maar liefst 40 kilo deeg werd gebruikt om de kinderen broodjes te laten bakken. Helaas was dit niet genoeg: voor drieën was al het deeg al op! Gelukkig konden de kinderen nog aan de slag om een nestkastje te timmeren. De jongste kinderen konden genieten van een voorstelling door theatergezelschap Bloem, die de kinderen op een speelse manier alle kriebeldiertjes liet beleven.

De medewerkers van Staatsbosbeheer zijn erg blij met de grote opkomst. En ook met de enthousiasme verhalen die iedereen heeft. Door de opzet om de fair verspreiden de bezoekers zich langs de hele route door het bos. Zo straalde de fair toch rust uit en had je niet in de gaten dat de opkomst zo groot was. De Staatsbosbeheer fair was een primeur. Gezien de enthousiaste geluiden zal het waarschijnlijk een jaarlijks terugkerend evenement worden.
Provincie:
Tag(s):