donderdag, 12. juni 2008 - 21:20

Stadhuis zet deuren open

Groningen

Op zaterdag 14 juni, van 10.30-16.00 uur, zijn alle Stadjers van harte welkom in het stadhuis aan de Grote Markt. Net als in 2006 presenteert de gemeente wat ze allemaal doet en aan welke plannen ze werkt. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de vele kamers van het stadhuis en kennismaken met de burgemeester, wethouders en raadsleden. De leden van de gemeenteraad voeren minidebatjes in de nieuwe raadzaal en de filmproductie ‘05(0) – Groningen door de mobieltjes van de Raad’ is te zien.

De dag staat in het teken van de ambities van het stadsbestuur: een sterke, sociale en duurzame stad. Van informatie over de tramlijn door de stad tot de digitale dienstverlening van de gemeente. Ook kunnen Stadjers zich laten informeren over nieuwe bouwplannen: Meerstad, het bedrijventerrein Westpoort, het Ebbingekwartier, het Groninger Forum en het Europapark. Daarnaast is er aandacht voor wat er allemaal bij komt kijken om een gebouw op papier ook echt gebouwd te krijgen.

Andere thema’s zijn: sport en gezondheid (met workshops van jeugdcircus Santelli), kunst en cultuur (stadsdichter Rense Sinkgraven houdt spreekuur), werk en inkomen (de Schuldenbus van de GKB en het Noorderpoortcollege staat op het Waagplein) en integratie (met een Groningse inburgeringskwis). Op het Waagplein presenteren de brandweer en de Milieudienst hun mooiste wagens. Ook kunnen bezoekers op de foto met de roltrommel (een oude in eer herstelde vuilnisauto) en hun mondiale voetafdruk laten meten.

Naast serieuzere informatie zijn er diverse leuke activiteiten. Bezoekers kunnen op de foto met burgemeester Wallage. Geliefden kunnen in de trouwzaal hun trouwbelofte opnieuw uitspreken. Voor kinderen is er een speurtocht waarmee ze een ballonvaart kunnen winnen. En alle bezoekers maken kans op kaarten om een wedstrijd van FC Groningen te volgen vanuit de gemeentelijke skybox in de Euroborg. Stadjerspashouders – die hun pas meenemen – kunnen een fiets winnen. Een half jaar gratis naar de bioscoop voor twee personen is te winnen met een fotowedstrijd.
Provincie:
Tag(s):