dinsdag, 5. februari 2008 - 14:03

Stadhuis Zutphen hermetisch afgesloten om poederbrief

Zutphen

Het pakketje met verdacht poeder, dat vanochtend bij het stadhuis van de gemeente Zutphen is bezorgd, blijkt onschuldig te zijn. Dat is de uitkomst van het onderzoek door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die het poeder heeft onderzocht. De voorzorgsmaatregelen die eerder vanochtend zijn getroffen, zijn inmiddels opgeheven.

Dit betekent dat het gemeentehuis weer is geopend en medewerkers en het aanwezige publiek zich weer vrij kunnen bewegen. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Burgemeester Gerritsen reageert opgelucht:. “Ik ben blij dat het niet om een gevaarlijke stof gaat en onze medewerkers en het aanwezige publiek geen gezondheidsrisico’s hebben gelopen. Daarnaast heb ik respect voor de rust waarmee iedereen op deze kwestie heeft gereageerd.� Ook is hij tevreden over de aanpak. “Hulpverleners en anderen die een rol vervulden bij de aanpak hebben accuraat en professioneel gereageerd.�.

Sinds dinsdagochtend was het stadhuis van Zutphen hermetisch van de buitenwereld afgesloten nadat er een pakketje was bezorgd met een verdacht poeder. Niemand mocht volgens een woordvoerder van de gemeente het gebouw nog in of uit.
Provincie:
Tag(s):