vrijdag, 1. februari 2008 - 11:01

Stadjer bedreigt begeleider

Groningen

De politie heeft donderdagochtend op de Peizerweg een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging en wapenbezit.

De politie werd door de 43-jarige begeleider van de verdachte gebeld. Hij was even te voren bedreigd door de 25-jarige. Het slachtoffer begeleidt hem in het kader van een project. Hierin wordt ook de aanvraag van een uitkering voor de verdachte bekeken en beoordeeld. Op het moment dat de begeleider de verdachte om zijn paspoort vroeg, ging het mis. Hij kon namelijk alleen een identiteitskaart van 2006 laten zien.

De man werd tijdens het volgende gesprek zo kwaad dat hij meerdere keren een kopstoot probeerde te geven aan de 43-jarige. Met vereende krachten werd de verdachte weggestuurd en de politie gewaarschuwd. De 25-jarige man kon even later worden aangehouden voor bedreiging. Bij de fouillering troffen de agenten nog een stiletto en een boksbeugel aan. Beide wapens werden in beslag genomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):