woensdag, 20. augustus 2008 - 16:12

Stadsarchief zoekt verhalen van Almeerders

Almere

In de Week van de Geschiedenis (11-19 oktober 2008) opent Stadsarchief Almere de tentoonstelling 'Verhalen van Almere'.

In deze presentatie van verhalen met portretten vertellen oude én jonge inwoners van Almere over voor hen speciale plekken in de stad. Het stadsarchief is nog op zoek naar enkele jonge Almeerders die hun verhaal willen delen.

Het gaat daarbij om verhalen over plaatsen waar iedereen mag komen: een park, een buurthuis, een plein, een café, een winkel of gewoon ergens op straat. Geen plaatsen met een grote rol in de landelijke geschiedenis, maar voor inwoners van Almere daarom niet minder belangrijk. Door een straat, een speeltuin, een sportkantine of een hangplek te koppelen aan hun herinneringen schrijven zij zo hun eigen geschiedenis.

Om de verhalen op te tekenen, interviewt het Stadsarchief een groep ouderen (55+) en een groep jongeren (ongeveer 14-18 jaar). Twee vragen zijn leidend: aan welke plaats in de stad hebt u/heb je een leuke herinnering, en aan welke plaats denkt u/denk je niet graag terug?

Naast de tentoonstelling in het stadhuis, die duurt van 12 oktober tot 24 december, publiceert het Stadsarchief alle verhalen (ook als mp3) met afbeeldingen op de website van het Geheugen van Almere (www.geheugenvanalmere.nl).

Oproep
Om onze tentoonstelling compleet te maken zoeken wij nog enkele jongeren die hun verhaal willen delen. Zij kunnen hiervoor tot uiterlijk
31 augustus 2008 contact opnemen met het Stadsarchief, (036) 539 99 11 of info@almere.nl.
Provincie:
Tag(s):