maandag, 16. juni 2008 - 15:41

Stadsgewest investeert 5,5 miljoen euro extra in wegen Westland

Den Haag

Het Stadsgewest Haaglanden heeft 5,5 miljoen euro extra gereserveerd voor verbetering van het wegennet in de gemeente Westland. Dit geld is onder andere bestemd voor de verbetering van knooppunt Westerlee, waar de veilingroute op de A20 aansluit.

Verbeteringen aan het knooppunt Westerlee maken deel uit van het ‘3-in-1-project’. Dat heeft tot doel om de bereikbaarheid van de economische centra in het Westland en Hoek van Holland te verbeteren en de leefbaarheid en verkeersveiligheid te vergroten. Het project bestaat uit de aanleg van de Verlengde Veilingroute, de Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland en de aanpassing van knooppunt Westerlee.

Naar verwachting zijn de wegen in 2012 gereed. De totale kosten worden geschat op 147,5 miljoen euro. Het Stadsgewest Haaglanden neemt hiervan 45,9 miljoen euro voor zijn rekening en de gemeente Westland 2,5 miljoen euro. Ook de provincie Zuid-Holland en de stadsregio Rotterdam dragen bij.

De extra investering is onderdeel van een pakket aan bestedingsvoorstellen in het kader van verbetering van de bereikbaarheid van Haaglanden. In totaal wordt 15 miljoen euro toegewezen aan de volgende projecten in de regio Haaglanden: project 3-in-1

-aanleg van een keerlus voor tramlijn 9 bij Madurodam

-herinrichting gebied Rotterdamseweg - de Zweth (30 km-zone, opknappen van een fietspad, herinrichting parkeerterrein)

-aanpassingen voor auto, fiets en ov op de route N44 - Duinrell/strand

-realisering nieuw station bij Bleiswijk/Zoetermeer (BleiZo)
verbeteren van de voetgangersbereikbaarheid van RandstadRailhalte Voorweg-Hoog; en verbetering van station Delft-Zuid.
Provincie:
Tag(s):