vrijdag, 4. juli 2008 - 20:34

Stadskantoor krijgt groen dak

Tilburg

Begin 2009 krijgt de bestuursvleugel van stadskantoor 1 een groen dak. Daartoe heeft het college in haar vergadering van dinsdag 1 juli besloten. De geplande renovatie van het dak vormde een prima aanleiding. "Deze gelegenheid hebben wij te baat genomen," aldus Marieke Moorman, wethouder Milieu. In de toekomst zou de gemeente graag meer groene daken in de stad zien.

Niet alleen vanwege het mooiere aangezicht maar ook omdat het goed is voor de luchtkwalitieit en daarbij ook nog eens energiebesparend is. Bovendien gaan groene daken langer mee."Prima dat de gemeente nu ook zelf het goede voorbeeld kan geven want als er een schaap over de dam is volgen er vast meer,"aldus Moorman.

Groene daken/dakgroen is een verzamelnaam oor platte- en hellende daken met begroeiing. De begroeiing kan bestaan uit vetplantjes (sedum), kruiden, mos en/of gras. Maar ook struiken en bomen zijn te gebruiken,
afhankelijk van de constructie van het dak.

Groene daken bieden veel voordelen zoals buffering van hemelwater, verbetering van de luchtkwaliteit en biodiversiteit, energiebesparing, geluidsdemping en vergroening van de leefomgeving. In 2007 hebben studenten van HAS Kennis Transfer het fenomeen groene daken onderzocht en geconcludeerd dat het verstandig is om de aanleg van groene daken in Tilburg te stimuleren.
Provincie:
Tag(s):