dinsdag, 24. juni 2008 - 23:06

Stadsreiniging leent minirecycling -perron PROalmere

Almere

Praktijk Onderwijs Almere - vestiging Tom Poesstraat - leent van Stadsreiniging een tiental vuilcontainers (kliko's). De school maakt hiervan een mini-recyclingperron voor praktijkgericht onderwijs over het scheiden van afval. Hun leerlingen krijgen daarnaast bezoek van afvalconsulenten, die in de wijken van Almere toezicht houden op een schone woonomgeving.

PROAlmere maakt bij de school een opstelling, die ongeveer een kopie is van de drie gemeentelijke recyclingperrons in Almere. Zo doen de leerlingen ervaring op met het scheiden van afval thuis en in het bedrijfsleven. Deze leervorm is opmaat ingesteld voor onderwijs aan moeilijk lerende leerlingen.

Afvalconsulenten van de gemeente Almere komen bovendien op bezoek bij PROAlmere om met de leerlingen te praten over wat je thuis en op je werk kunt doen aan het scheiden van afval.

De afvalconsulenten zijn zelf ook praktijkgericht werkzaam in de buurten en wijken, wat goed aansluit bij de onderwijsvorm. Het is onderdeel van hun werk om vragen van bewoners over afvalinzameling op straat te beantwoorden of om mensen aan te spreken op ongewenst gedrag. Goed voorbeeld daarvan is het illegaal dumpen van afval.
Provincie:
Tag(s):