maandag, 17. maart 2008 - 18:31

Stakingen kleinmetaal gaan door

Den Haag

CNV Metaaltechniek bezint zich op de uitnodiging van werkgevers om te komen onderhandelen. Marco Hietkamp, Landelijk onderhandelaar CNV Metaaltechniek: "We hebben vandaag formeel een uitnodiging ontvangen om te komen praten. Als we dat doen zal dat waarschijnlijk pas aan het einde van deze week zijn. Maar zonder cao-akkoord gaan de stakingen in de kleinmetaal gewoon door Maar ik ben positief over de uitkomst."

Hietkamp: "Ik ga ervan uit dat werkgeversorganisaties het signaal van drie weken staken zeer serieus nemen. Want het betekent nogal wat dat mensen in kleine bedrijven bereid zijn zover te gaan. Zeker omdat er soms ook sprake was van intimidatie van hun werkgever."

Deze week wordt er dinsdag en woensdag nog voor 24 uur gestaakt. Volgende week gaat de bond over op 48-uursstakingen.

De stakingen deze week zijn bij:

Noord Nederland

- Dinsdag 18 maart: in Groningen bij Axima en BAM Techniek. Stakers staan vanaf een uur of zeven aan de poort. En is Veendam bij Energiewacht, waar de stakers zich rond 8 uur aan de poort verzamelen.

- Woensdag 19 maart: In Wolvega bij Dejo, in Goredijk bij Inhome Gaswacht, in Lemmer bij Polem, en in Winschoten bij Veenstra Glazenborg. De stakers bij deze bedrijven verzamelen zich om 6.45 uur aan de poort van het bedrijf. De stakers in Steenwijk bij Hunzepower verzamelen om 7.15 uur.

Zuid Nederland

- Dinsdag 18 maart: in Oud Beijerland bij Schaaf- en boorwerk en Marflex. In Numansdorp bij Trijselaar Vermeer en in 's Gravendeel bij P. Ruizenveld. Stakers van deze bedrijven verzamelen zich in Partycentrum Newland, Rijksstraatweg 30 in Klaaswaal.

- Woensdag 19 maart wordt er in Sliedrecht gestaakt bij Bakker. Stakers verzamelen zich om 7.00 uur in Partycentrum Lokhorst aan de Sportlaan in Sliedrecht.

Oost Nederland

- Woensdag 19 maart wordt er gestaakt in Enschede bij bedrijf Inhome Geas. Stakers verzamelen zich vanaf 8 uur bij Café restaurant Vrieler aan de Brinkstraat 301 in Enschede.

West Nederland

- Woensdag 19 maart wordt er gestaakt in Heerhugowaard bij de bedrijven Breman Reus en Crawford. Stakers verzamelen zich vanaf 8.30 uur in Grandcafé Babylon aan de Pannekeetweg 20 in Heerhogowaard.
Categorie:
Tag(s):