zaterdag, 31. mei 2008 - 15:20

Stakingen streekvervoer ernstiger karakter

Vanaf zondag 1 juni krijgen de vakbondsacties in het streekvervoer een steviger karakter. De bussen zullen bijna overal in het land in de remise blijven.

Ook op werkdagen zullen de bussen niet rijden, ook niet in de spits. "Dit keer wordt het een echte staking. Het is komende maandag de eerste dag dat het werk echt helemaal wordt neergelegd", aldus een woordvoerster van FNV-Bondgenoten.

Hoelang de staking zal gaan duren is onzeker. "We doen dit niet voor de lol. Het wachten is op de werkgevers totdat zij over de brug komen en de chauffeurs krijgen waar ze recht op hebben".

De vakbonden hebben afgelopen dinsdag nog een beroep op de Tweede Kamer gedaan om de problemen in het streekvervoer aan te pakken.

In een brief aan de fractiespecialisten vragen de bonden om een stop op verdere bezuinigingen en om een eenmalige investering van 100 miljoen euro ter compensatie van de gestegen kosten.

Volgens de vakbonden verhalen de werkgevers de kostenstijgingen op de werknemers. Een slechte zaak, omdat uit een rapport van het ministerie van Economische zaken over de marktwerking blijkt dat buschauffeurs 10 procent minder loon krijgen dan de rest van de Nederlandse werknemers.
Provincie:
Tag(s):