woensdag, 27. augustus 2008 - 14:37

Stalbrand en brandstichting in Renswoude

Renswoude

Woensdagochtend rond 05.00 uur heeft er brand gewoed in een stal aan de Ubbeschoterweg in Renswoude. De brand woedde in een half open stal met koeien. In het dichte gedeelte van de stal was de brand vermoedelijk door kortsluiting ontstaan. De koeien liepen geen gevaar, deze stonden in het open gedeelte van de stal.

De brandweer schaalde op naar middelbrand en kreeg assistentie van het korps Ederveen. Na ongeveer een half uur was men de brandmeester.
Wel moet de boer het voorlopig zonder melkmachine stellen. Deze is door de brand te zwaar beschadigd om nog te gebruiken.

Eerder die nacht heeft de politie een verdachte aangehouden in verband met poging tot brandstichting. Agenten waren in de nacht van dinsdag op woensdag aan het posten bij een gebouw aan de Oude Holleweg. Hier was een aantal malen geprobeerd brand te stichten.

Omstreeks 00.15 uur zag de politie de verdachte het terrein op sluipen. De 43-jarige vrouw uit Renswoude had brandbaar materiaal bij zich en was bezig dit aan te steken. De politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt haar betrokkenheid bij de eerdere branden.
Provincie:
Tag(s):