zondag, 28. december 2008 - 15:22

Stap voor stap gezonder eten

Uit onderzoek blijkt dat een derde van de Nederlanders wel gezonder wil eten, maar niet weet hoe. Met de start van de campagne 'Het Nieuwe Eten' wil het Voedingscentrum slechte eetgewoontes te lijf gaan. Niet door mensen een rigoureus nieuw eetpatroon aan te meten, maar stapje voor stapje. Om je hierbij te helpen, zet Het Voedingscentrum de 'QR-Code' in voor een snelle toegang tot advies en informatie.

Het Nieuwe Eten, wat is daar precies nieuw aan? Dat zit âem voornamelijk in het aanleren van nieuwe gewoontes. Door één slechte eetgewoonte tegelijk aan te pakken, creëer je langzaamaan een eetpatroon dat bij je past én beklijft. Elke dag een stuk fruit mee naar je werk, of elke dag volkoren brood in plaats van wit brood. Dat is makkelijker vol te houden dan een volledig nieuw weekmenu. Is het fruit of dat brood eenmaal routine, dan kan de volgende stap gezet worden.

Het stappenplan

Het Nieuwe Eten begin je door eerst eens kritisch te kijken naar wat je zoal eet.

- Kies een dagelijks moment waarop jij het lastig vindt om gezond te eten.
- Kijk wat gezonder kan. Weet je dat niet, dan heeft het Voedingscentrum een aantal hulpmiddelen voor je, zoals de online tool âKies ik gezondâ en de receptensite.
- Kies een gezonder alternatief dat ook bij je past. ⢠Bepaal hoe je dit gaat doen.
- Bepaal wanneer je gaat beginnen.
- Door dit een tijdje te doen wordt het vanzelf een nieuwe gewoonte. ⢠Kies dan een volgende stap om te veranderen.

Advies via QR-Code

Onderdeel van Het Nieuwe Eten is de gratis info op je mobiele telefoon via een âQR-Codeâ. Dit is een 2-dimensionale barcode die in heel Nederland op billboards te vinden is. Met de camera van je mobieltje kan de code gescand worden. Dit geeft direct toegang tot de mobiele site waarop je via een simpele vraag kennis maakt met Het Nieuwe Eten. Mocht de software om QR-Codes te scannen niet op je mobiel zitten, sms dan GEZOND naar 3669. Hiermee download je de software gratis op je telefoon.
Categorie:
Tag(s):