zondag, 9. maart 2008 - 19:03

Stappers manipuleren snelheid van discobus

Haaksbergen

Twee mannen van 22 en 21 jaar uit Haaksbergen zijn aangehouden omdat zij tijdens het rijden het vergrendelde motorluik van de discobus hadden geopend en met de brandstofpomp knoeiden. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Op zondag 9 maart 2008 omstreeks 3.30 uur waarschuwde de eigenaar van een taxibedrijf uit Haaksbergen de politie omdat er twee personen in de discobus tijdens het rijden het motorluik, achter in de bus, hadden geopend. Deze mannen hadden ook aan de brandstofpomp gezeten.

Chauffeur verliest controle
Het betrof een discobus met 50 personen aan boord. De chauffeur had deze personen opgehaald bij een horecagelegenheid te Markelo. Door de actie van de twee mannen had de chauffeur geen controle meer over de stand van het gaspedaal. De chauffeur had dus geen controle meer over de snelheid van de discobus.

De eigenaar is, nadat de chauffeur hem had gewaarschuwd, bij een stoppunt in Sint Isidorushoeve in de bus gestapt. Bij het volgende stoppunt stapte één van de mannen uit de bus. De eigenaar stapte ook uit de bus en hield de man op de Hengelosestraat aan waarna hij overgeleverd werd aan de politie.

De tweede man werd bij het volgende stoppunt aan de Veldmaterstraat in Haaksbergen aangehouden. Beide mannen zijn opgesloten en worden momenteel verhoord.
Provincie:
Tag(s):