dinsdag, 29. januari 2008 - 12:11

Start campagne tegen illegale grondtransporten

Zevenbergschenhoek

“Moet jij illegale rotzooi vervoeren?� Met die boodschap is Stichting Meld Misdaad Anoniem (M.) van start gegaan met een landelijke campagne tegen illegale transporten van vervuilde grond. De campagne is erop gericht om chauffeurs te wijzen op het gezondheidsrisico van dergelijke transporten en hen te stimuleren om informatie hierover te melden bij de politie of anoniem via M. 0800-7000.

In de regio Midden en West Brabant vond de aftrap voor de campagne dinsdagmorgen plaats nabij restaurant Kanters aan de Rijksweg A16 in Zevenbergschenhoek.

De campagne richt zich op chauffeurs die grondtransporten moeten uitvoeren. Deze ladingen kunnen bijvoorbeeld asbest, zware metalen of chemicaliën als benzeen bevatten die – zonder de juiste voorzorgsmaatregelen - zeer schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Juist bij illegale transporten blijven deze voorzorgsmaatregelen achterwege.

Chauffeurs lopen daardoor een ernstig gezondheidsrisico en kunnen op termijn ziek worden. Dat aspect trekt hen mogelijk over de streep om hierover contact op te nemen met de politie, en als dit niet kan anoniem met M. 0800-7000. De chauffeurs kennen vaak de opdrachtgevers, en de opdrachtgevers kennen hen. Daarom durven zij soms niet met hun informatie naar de politie. Melden via M. kan dan een goed en veilig alternatief zijn.

Gedurende twee actieweken worden posters en flyers verspreid op plekken waar chauffeurs komen (truckstops, wasstraten, benzinestations,garages etc.), advertenties geplaatst in op truckers gerichte magazines en websites en rijdt gedurende vier dagen een promocar door het land. Op de Rijksweg A2 bij Utrecht en Maastricht worden op twee plaatsen grote billboards geplaatst.
Provincie:
Tag(s):