woensdag, 16. januari 2008 - 15:18

Start landelijke pilot 'Sport matcht School'

Almere

De gemeente Almere en Alliantie School & Sport verzorgen op donderdag 17 januari om 15.00 uur de 1ste match in het kader van de start van de landelijke pilot “Sport Matcht School�. Wethouder Martine Visser van onderwijs gaat in discussie met Jos Kusters van Alliantie School & Sport, Rob van Westing rector Echnaton en de aanwezigen, over het meer bewegen van jongeren. Daarna start de match met een tennisclinic tussen het onderwijs en een sportvereniging op de Clarence Seedorf Playground in Almere-Stad.

De pilot “sport Matcht School� is een samenwerkingsverband tussen 15 sportbonden, Alliantie School & Sport, NOC*NSF en Sportservice.net. Tien gemeenten, waaronder Almere, maken deel uit van deze pilot. Het doel is om extra naschools sportaanbod te realiseren bij deze 10 gemeenten. Per gemeente werken minimaal 10 lokale sportverenigingen samen met 10 scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. In Almere doen alle scholen in Almere-Haven, de sportieve basisschool de Caleidoscoop en de Brede school Stedenwijk / Clarence Seedorf Playground Almere-Stad mee.

De Almeerse tennisvereniging Joymere gaat wekelijks op de Playground een tennisclinic organiseren in samenwerking met leerlingen van de opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Echnaton. Deze clinics worden gegeven aan leerlingen van de Brede School Stedenwijk.

“Het stimuleren van het naschools betekenisvol bewegen is een must voor kinderen. Kinderen ontmoeten via het naschoolse aanbod andere kinderen van verschillende doelgroepen. Ze komen hiermee met elkaar in contact en het maakt dwarsverbanden mogelijk tussen verschillende partijen in een buurt.� zeggen Anton Spaan van de gemeente Almere en René Maertens van het Echnaton. “Dit geeft de waarde aan van het aanbieden van extra naschools sportaanbod in Almere�.
Provincie:
Tag(s):